| | Alıntı: Hüma Nickli Üyeden Alıntı
Gurbetyeri.Org & GurbetFM Sunucu Genel sorumlusu KeLeBeK ile Röportajımız Bugün Sunucu Sahiplerinden Sevilen ve Merak edilen KeLeBeK ile röportajımızı paylaşmak isterim.Bu güzel söyleşiyi keyifle okumanızı dilerim. Hüma KeLeBeK hoşgeldin Beni kırmayıp Röportaj Talebimi Kabul ettiğin için ve yoğun iş tempona rağmen ForumTurk Ailesine zaman ayırdığın için çok Teşekkür ederiz. KeLeBeK Hüma cımm hb canım asıl ben teşekkür ederim Hüma Bize biraz kendini anlatırmısın? KeLeBeK Öncelikle herkese Merhaba KeLeBeK Ben doğma büyüme Adanalıyım.Doğayı ,Hayvanları ve çocukları çok seven biriyim.Bir çocuğun gülüşünün dünyayı güzelleştirdiğine inananlardanım Hüma Hangi Meslek ile meşgulsünüz? KeLeBeK Ev hanımıyım ( ağır işciyiz )) ) Hüma Mesleğinin getirilerinden memnunmusun?Zorlukları nelerdir? KeLeBeK Hiç çalışma hayatım olmadı ( Annem çalışan ve evi geçindiren kişiydi o çalışma hayatının zorluklarını bildiği için yemin ettim çocuklarımı çalıstırmicam demiş sanırım benimde işime geldi )) Hüma Hobilerin neler peki,bahsedermisin? KeLeBeK Ben el işlerini çok severim örgü bebekler yapıyorum (amigurumi bebekler) Puzzle yapmayı çok severim.Butik kurabiyeler yapmayı çok severim şeker hamuruyla süslenenlerden .Eski şeyleri yenilemeyi çok severim Hüma
Ne zamandır İRC ortamındasın? KeLeBeK Ben 2000 li yıllarda forum hayatıyla başladım sanala çok güzel zamanlardı.Şarkılar,filmler yüklerdik yüklediğimiz dosyalara kendi yerimizin reklamını koyardık . Ben Hobi bölümünü yönetiyordum.Sonra uzun bir süre ara verdim Adana depremi sonrası uykusuzluk sorunu yaşarken eskiden forumlar vardı Mırc vardı acaba hala varmı diye merak edip bakarken sohbet sitelerini gördüm kafa dağıtmak için takılmaya başladım.2023 den beri aktif olarak irc ortamındayım Hüma Hayattan beklentilerin ve hedeflerin nedir? KeLeBeK Vallahi kendim için öyle büyük hayallerim yok .Evimdeki minik dostlarımla huzurla yaşayayım yeter. Dünya daha adil bir yer olsun isterim,Bir kap mama bulan her can karnını doyursun,İnsanlar birbirini sevsin ,Kimsesiz çocuklar gülsün ,Gökyüzü mavi kalsın, ağaçlar yerinde dursun,Bir de sevdiklerim sağ olsun yeter Hüma Hayatta başarılı olmanı hangi özelliğine bağlıyorsun? KeLeBeK İnatçıyımdır biraz, doğru bildiğimden şaşmam ve kolay kolay pes etmem,
Bir şeye gönlümü verdiysem, sonuna kadar giderim.Sevgiyle, sabırla ve vicdanla yürürüm.Yol uzun olsa da, kalbim rahatsa gerisi gelir
Azıcık da deli cesaretim var,
o da Adanalı olmamdan. 😄 Hüma Birini nasıl ikna edersin? KeLeBeK Doğru bildiğimi sakin ama net bir dille anlatırım, yürekten konuşurum.İnsanların kalbine dokunursan,aklı da seni dinlemeye başlar zaten Hüma Kendin de neyi değiştirmek isterdin? Yada hangi özelliği eklemek isterdin? KeLeBeK Fazla duygusalım ve bir o kadarda iyi niyetliyim bu sebepten insanlara çabuk inanıyorum .Keşke bazen biraz daha bencil olabilsem.Herkesi düşünüp, kendimi en sona bırakmasam.Ama ne yapayım, kalbim öyle çalışmıyor.Birini ya tam severim, ya hiç.
Biraz “hayır diyebilme” özelliği ekleyebilmek isterdim kendime Hüma Sanalla ne zaman tanıştın? Sana kazandırdıkları ve kaybettirdikleri neler? KeLeBeK Sanal dünyayla 2000 li yıllarda tanıştım . Bana güzel dostluklar kazandırdı o zamandan bugüne kadar devam eden dostluklarım var. KeLeBeK Neler kaybettirdi sorusunun cevabına gelince, 2-3 yıl önce geri döndüğümdeki sanal dünya çok daha başka bir dünya ve benim insanlara olan güvenimi kaybettirdi maalesef Hüma Hiç kimsenin göremediği bir özelliğin var mı? Varsa neden bugüne kadar gizli kaldı? KeLeBeK Aslında var…
Benim de kimseye göstermediğim,
Kırılganlığım.Dışarıdan güçlü, inatçı, “her şeyi halleder” gibi görünürüm…
Ama içimde bazen minicik bir sözle darmadağın olan bir çocuk oturur.
Kimse görmesin diye üstünü örterim gülüşlerle,“Ben iyiyim” der geçerim…
Neden gizli kaldı?
Çünkü gösterdiğinde “zayıf” sanıyorlar.
Belkide en güçlü yanım, o en kırılgan yerim belki de bilemiyorum Hüma Şimdi bir meslek seçme hakkınız olsa idi şimdiki mesleğinizi mi Seçerdiniz? KeLeBeK Veteriner olmak isterdim sahipsiz canlara yardım edebilmek için. Sevgiyle yürünecek bir yol olurdu o meslek benim için Hüma Ne tür müzikler dinlersin? KeLeBeK Rap müzik harici her türlü şarkıyı dinlerim Hüma Ulaşamadığın biri ile tanışıp sohbet etme olanağın olsaydı bu kim olurdu? Ondan neler öğrenmek isterdin.? KeLeBeK O kişi kesinlikle Mustafa Kemal Atatürk olurdu.
ona sadece teşekkür etmek isterdim ve şunu sormak isterdim ‘’Biz neyi eksik yapıyoruz ?’’ Hüma İçinde kendini bulduğun bir şarkı var mı? KeLeBeK Ahmet Kaya - Hani benim gençliğim Hüma Yeni yıla girerken 2026 ile ilgili bir ödül vermen gerekse bunu kime neden verirdin? KeLeBeK Emekli aylığıyla geçinmeye çalışan insanlara verirdim.
Adı da şu olurdu:
“Hayatla Sessiz Mücadele Ödülü” Hüma Ve 2026 yılı için mesajın beklentilerin,dileklerin nelerdir? KeLeBeK 2026’dan çok şey beklemiyorum aslında…
Çünkü biliyorum ki dünya bir anda değişmez ama yinede küçük iyilikler büyürse, belkide bir şeyler değişir.
2026’dan dileğim:İyiler daha görünür olsun,
Kötülük yorgun düşsün,Sevgi bulaşıcı hale gelsin.
Nazik gel 2026, gerçekten ihtiyacımız var. Hüma Hayat felsefeni hangi slogan özetler? KeLeBeK ‘’İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum ‘’ Hüma GurBetYeri.Org u kurma fikri nasıl oluştu? KeLeBeK Gutbetyeri.org’un kurucusu Nikotin ben o ekibe daha sonra dahil oldum. Bu platform, gurbette vatan özlemi çeken yüreklerin bu özlemini bir nebze olsun hafifletmek için kurulmuştur. Gurbetteki insanlar burada kendilerine ait bir parça bulabilirler. Hüma GurbetYeri.Org ile yeni projeniz varmı? KeLeBeK Daha kaliteli bir yer olması ve sunucunun daha güzel yerlere gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.Çok insan olsun kaygımız yok az ama öz ,aile sıcaklığında, kaliteli şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz Hüma GurbetYeri.Org u tanıtın desek bize nasıl tanimlarsın? KeLeBeK Burası sadece bir sohbet sitesi değil çok daha fazlası . Bazen insan memleketten uzakta olur ama bir kelime, bir ses, bir selam onu evinde gibi hissettirir ya…
İşte GurbetYeri.Org öyle bir yer Uzaklarda olsan bile yalnızlığını paylaşabileceğin, dertleşebileceğin, belki bir kahve muhabbeti yapabileceğin insanlar var burada.Birkaç gün gelmesen seni merak eden insanlardan oluşan aile ortamı Hüma Sana göre adalet anlayışı nasıl olmalı ve bu adaleti sağlamak için yaptığın nedir? KeLeBeK Bana göre Adalet,
Birilerine kendi doğrularını zorla kabul ettirmekle değil,herkesin hakkını gözetmekle olmalı ve dayatmayla olmamalı
Benim adalet anlayışım önce vicdan, sonra saygı
Adalet Kimin güçlü olduğuna değil, kimin haklı olduğuna bakmaktır.
Ben de adaleti sağlamak için; kimsenin hakkını yememeye,görmezden gelinenleri görmeyeve her cana eşit merhametle yaklaşmaya çalışıyorum.
Çünkü bana göre gerçek adalet vicdanla başlar Hüma Sunucunuzda yönetime alacağınız kişilerde nelere dikkat edersin? KeLeBeK Öncelikle karakter bizim için her şeydir.
Yetkiyi güç sanmayan, egosunu değil kalbini koyan kişileri istiyoruz yanımızda.
Saygılı, sabırlı, dinlemeyi bilen, her kullanıcıya eşit yaklaşan biri olmalı.
Kimseyi dışlamamalı, kimseye ayrıcalık tanımamalı.Ayrıca ekip ruhuna uyum sağlayacak, sorun çözüm odaklı kişiler olmalarına dikkat ediyoruz Hüma ForumTurk.Org Yonetiminden Bir Talebiniz yada Şu Bölumde Olsa Dediğiniz Bir Şey varmı ? KeLeBeK Bence ForumTurk ailesi böyle çok güzel ve çok daha güzel yerlere gelmesini diliyorum Hüma Son olarak sunucu sahiplerine ne gibi tavsiyen olurdu? KeLeBeK Sunucu sahiplerine tavsiyem şu olabilir sadece savaşta değiliz ve kimseyle savaşmıyoruz .Birilerinin daha iyi yerlere gelmesine sevinmek yerine bir kaç kendini kontrol edemeyen kişiler için başka sunucuları yok etmeye yönelik saldırılardan vazgeçmeleri olabilir. Belkide bir platform olusturulabilir sunucu sahiplerine özel sorunlarını konuşup orda halledebilecekleri bir yer .Burası eğlence yeri gelen insanlarda onun için geliyor bir kaç saat güzel zaman geçirmeye
Lütfen önce Sunucu sahiplerinin ve yöneticilerin emeğine saygı, sonrada gelen ziyaretcilerin güzel zaman geçirmesi için bir başka sunucuya gidip kanal genelinde küfür yada argo sözcüker yazıp gidilmesine lütfen engel olsunlar Hüma Çok keyifli ve samimi bir röportaj oldu, İçtenlikle bize kendini anlattığın ve seni tanımamıza fırsat verdiğin için ve röportaj teklifimi kabul ettiğin için çok teşekkür ederim KeLeBeK.. KeLeBeK Asıl ben sizlere çok teşekkür ediyorum bizleri ailenize kabul ettiğiniz için . ForumTurk.Org Ailesine Sevgi ve Saygılarımla  | @ Hüma mmm emeğine yüregine sağlık canım 😘❤ çok keyifliydi 🌹😘 |